آیا خونریزی مقعدی بدون درد خطرناک است؟

مشاهده خون در هنگام دفع برای همه افراد ترسناک و نگران کننده است اما باید بدانید که خونریزی مقعدی همیشه خطرناک نیست و این عارضه به دلایل مختلفی ممکن است اتفاق بیفتد ، بهترین راه برای تشخیص علت خونریزی در هنگام دفع ، مراجعه به یک کلینیک خوب برای درمان بیماری های نشیمنگاهی در تهران است تا بعد از انجام معاینات لازم ، علت دقیق این عارضه مشخص شده و سپس بهترین روش درمانی ارائه شود. برای آشنایی با علل مختلف خونریزی از راه مقعد و راه های درمان با ما تا انتهای این مطلب از کلینیک رکتال ، همراه شوید. در صورتی که سوالی در این خصوص دارید ، می توانید پرسش های خود را در قسمت دیدگاه سایت مطرح نمایید.

 

خونریزی مقعدی - کلینیک رکتال

 

علائم و نشانه های خونریزی مقعدی

  • درد در ناحیه مقعد
  • سرگیجه
  • بیهوشی
  • سوزش در ناحیه مقعد
  • اسهال
  • یبوست
  • درد و یا گرفتگی های غیر عادی
  • احساس خستگی
  • رنگ پریدگی

علت خونریزی مقعدی هنگام دفع مدفوع

همانطور که پیش از این بیان شد ، خونریزی مقعدی به دلایل مختلفی ، ممکن است اتفاق بیفتد و علت این عارضه می تواند از شرایط رایج و ملایم تا بسیار شدید و نادر متفاوت باشد ؛ در هر صورت شما برای کنترل این عارضه و درمان آن به روش های پزشکی در بهترین کلینیک بیماری های مقعدی در تهران نیاز دارید. در ادامه به دلایل معمول مشاهده خون از مقعد اشاره شده است.

شقاق مقعد 

متاسفانه پارگی کوچک در مخاط کانال مقعد که به آن شقاق یا فیشر گفته می شود ، در بیشتر موارد با بیماری هموروئید به اشتباه گرفته می شود. این عارضه در شرایطی که مدفوع سفتی در روده باشد و به سختی دفع شود ، به دلیل فشاری که به ناحیه مقعد وارد می کند ، باعث پارگی در اطراف پوست مقعد می شود. ایجاد فشار زیاد به روده و در نهایت شکافته شدن پوست ، می تواند منجر به خونریزی مقعدی در هنگام دفع شود. معمولا این نوع خونریزی بعد از اجابت مزاج دیده می شود و خون به رنگ شفاف و روشن است.

آبسه مقعدی فیستول 

خوب است بدانید که در داخل مقعد ، غده های کوچکی قرار دارند که به دفع کمک می کنند. این غده های می تواند به دلایل مختلف عفونی شده و منجر به آبسه و یا فیستول شوند. زمانی که غده در داخل مقعد موجب انسداد می شود ، به آن آبسه می گویند. تونل کوچکی که آبسه را به پوست مقعد متصل می کند ، فیستول نام دارد. این عارضه اغلب به دلیل بیماری سل ، بیماری ملتحمه روده و یا درمان های پرتویی بروز پیدا می کند.

هموروئید یا بواسیر 

 یکی از رایج ترین علل خونریزی مقعدی ، هموروئید می باشد. این عارضه به دلایل بسیاری از جمله فشار به روده در هنگام دفع ، یبوست مزمن ، بارداری ، رابطه جنسی مقعدی ، چاقی شدید ، بلند کردن اجسام سنگین و غیره رخ می دهد. بواسیر نیاز به درمان اورژانسی ندارد و خونی که در هنگام دفع در توالت مشاهده می کنید ، موضوع چندان نگران کننده ای نیست ؛ اما لازم است برای رفع این عارضه به پزشک مراجعه نمایید.

سایر موارد موثر در خونریزی مقعدی 

  • پولیپ روده
  • سرطان مقعد
  • اسهال
  • سرطان روده بزرگ
  • ناهنجاری در رگ های خونی نزدیک روده
  • بیماری کرون
  • دیورتیکولوز
  • بیماری التهاب روده
  • زخم
  • کولیت ایسکمی

آیا ممکن است مواد غذایی رنگ مدفوع را شبیه به خونریزی مقعدی کند ؟

بله باید بدانید که مصرف برخی اقلام خوراکی می تواند منجر به تغییر رنگ غیر عادی در مدفوع شود. در چنین شرایطی رنگ مدفوع می تواند سبز ، سیاه و متمایل به قرمز باشد. تغییر رنگ مدفوع به دلایل مختلفی رخ می دهد و همیشه به ماده غذایی که استفاده می کنید ، ارتباط ندارد. اما در هنگام مراجعه بیمار با علائم و نشانه های مذکور از بیمار شرح حال دقیقی گرفته می شود و در صورت لزوم ازمایش نمونه برداری از مدفوع انجام می شود تا دلیل اصلی این عارضه مشخص شود. از جمله دلایلی که می تواند در تغییر رنگ مدفوع تاثیر داشته باشد ، می توان به صفرا در حین هضم ، مصرف آنتی بیوتیک ، بیماری هایی مانند سلیاک و خوردن مواد غذایی با رنگدانه های قوی اشاره نمود.

باید بدانید که وجود خون در مدفوع رنگ آن را بسیار تیره و نزدیک به سیاه می کند. از طرفی غذاهایی نظیر توت های تیره ، ژلاتین قرمز ، قرص آهن ، چغندر نیز در رنگ مدفوع تاثیر گذاشته و رنگ آن را متمایل به سیاه می کنند ؛ به همین دلیل باید به مواد خوراکی که مصرف می کنید ، توجه داشته باشید و آن را با خونریزی مقعدی به اشتباه نگیرید.

در چه شرایط لازم است برای درمان خونریزی مقعدی در تهران به پزشک مراجعه شود ؟

اگر علاوه بر خارج شدن خون از مقعد علائمی مثل گیجی ، درد شدید مقعد ، خونریزی مستمر ، بیهوشی ، پوست سرد و ناخوشایند ، تنفس سریع و گرفتگی های دردناک و غیر عادی دارید ، لازم است در اولین فرصت به دکتر بواسیر یا بیماری های مقعدی مراجعه نمایید.

 

خونریزی مقعدی - کلینیک رکتال

 

خونریزی مقعدی در دوران بارداری

هموروئید و یا بواسیر شایع ترین دلیل خونریزی از مقعد در خانم های باردار است. این عارضه در خانم های باردار و یا مادرانی که به تازگی زایمان کرده اند ، بسیار رایج است. همچنین لازم به ذکر است که خارج شدن خون از مقعد بعد از رابطه جنسی در خانم ها و همچنین در زمان پریود نیز ممکن است اتفاق بیفتد.

چگونه از خونریزی مقعدی جلوگیری کنیم ؟

پیروی از برخی راهکارها می تواند تا حد زیادی در پیشگیری از خونریزی مقعدی موثر واقع شود :

  • مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر
  • کنترل یبوست و اسهال
  • ورزش کردن به صورت مرتب
  • نوشیدن مایعات به ویژه آب به میزان کافی
  • خودداری از نگه داشتن مدفوع به ویژه در هنگام نیاز به اجابت مزاج
  • داشتن تغذیه سالم و خودداری از مصرف فست و فود و مواد غذایی که ارزش غذایی خوبی ندارند.

خونریزی مقعدی بدون درد

بسیاری از افراد ممکن است بدون هیچگونه درد و عارضه دیگر در هنگام اجابت مزاج ، متوجه خونریزی از مقعد شوند. در چنین شرایطی باید بدانید که بیماری هایی مانند شقاق ، عفونت روده ، کولیت ، کرون ، بواسیر ، فیستول ، هماتوشزی ، اختلالات روده و سرطان مقعد از جمله مواردی هستند که می توانند منجر به خونریزی بدون درد در مقعد شوند. با توجه به بیماری های مذکور لازم است زمانی که متوجه خونریزی مقعدی می شوید ، نسبت به این عارضه بی توجه نباشید و حتما جهت بررسی دقیق تر و تشخیص علت اصلی بروز این مشکل به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه نمایید.

خونریزی مقعدی بدون درد نشانه چیست؟

در واقع تمامی قسمت های دستگاه گوارش می توانند منجر به بروز خونریزی مقعدی شوند ؛ با این حال بخش آخر رکتوم شامل معده و روده کوچک را می توان منشا اصلی این عارضه دانست.

خونریزی مقعدی در هنگام دفع !

خارج شدن خون از مقعد از جمله مشکلات و بیماری ها نشیمنگاهی شناخته می شود که این عارضه می تواند به دلایل مختلفی در حین دفع مدفوع در افراد مشاهده شود. ممکن است خون با مدفوع مخلوط بوده و به صورت کاملا جدا بعد از دفع مشاهده شود. یبوست های طولانی مدت ، فشار آوردن بیش از حد به روده ها در هنگام اجابت مزاج از اصلی ترین دلایل خونریزی در هنگام دفع مدفوع هستند. همچنین لازم است بدانید که مشکلات عفونی ، انگل ها ، میکروب ها نیز می تواند منجر به بروز اسهال خونی شود که خوشبختانه این عارضه در بیشتر موارد با تجویز داروهای آنتی بیوتیک قابل درمان و برطرف شدن است.

علایم خونریزی مقعد همراه با سوزش و درد نشانه چیست؟

یکی از اصلی‌ترین علل خونریزی مقعدی با سوزش و درد، مبتلا شدن به شقاق است. شقاق، زخمی است که در انتهای روده ایجاد می‌شود و باعث درد شدید و خونریزی می‌شود. برای درمان شقاق، حتماً به متخصص گوارش مراجعه کنید، زیرا ممکن است با عفونت همراه شود. بیماری‌های التهابی روده نیز می‌توانند با خونریزی، سوزش هنگام مدفوع و درد همراه باشند. مدفوع در این بیماری‌ها معمولاً متفاوت از حالت عادی است. برای درمان این بیماری‌ها، بهتر است به متخصص گوارش و کبد مراجعه کنید.

بهترین روش درمان خونریزی مقعد کدام است؟

توجه داشته باشید که تشخیص و درمان خونریزی مقعد، صرفاً توسط پزشک و با توجه به شرایط فرد صورت می‌پذیرد. این مطالب صرفاً برای آگاهی شما درباره خونریزی مقعد ارائه شده است. ممکن است علت خونریزی مهم و خطرناک نباشد، اما مهم است که منشأ آن مشخص شود.
درمان خونریزی مقعد و نازک شدن پوست مقعد بسته به علت آن متفاوت است. به‌عنوان مثال، درمان خونریزی رکتال ممکن است شامل درمان یبوست، تغییر رژیم غذایی (با رژیم پر فیبر)، انجام ورزش، بهداشت ناحیه مقعد، کاهش وزن یا مصرف داروهای موضعی باشد.

درمان‌های دیگر ممکن است شامل تزریق خون، مصرف برخی ویتامین‌ها و آهن، و تجویز دارو باشد. همچنین، جراحی ممکن است برای درمان بیماری زمینه‌ای لازم باشد.

اگر خونریزی مقعد دارید و بیش از یک یا دو روز طول کشیده، به پزشک مراجعه کنید. افراد کمتر از ۴۰ سال که چندین بار با علتی مشخص مانند هموروئید و یبوست خونریزی داشته‌اند، به طور کلی نیاز به بررسی‌های بیشتر ندارند. بااین‌حال، پزشکان برای افراد بالای ۴۰ سال، انجام کولونوسکوپی را توصیه می‌کنند تا احتمال خطر سرطان‌هایی که ممکن است خونریزی را ایجاد کنند را بررسی کنند.

چه آزمایش هایی برای خونریزی مقعدی توصیه می شود؟

عموماً برای تشخیص بیماری های مقعدی آزمایش های زیر تجوز می شوند:

کولونوسکوپی

در این روش ، کولونوسکوپ یک دوربین کوچک است ، که در انتهای یک لوله قرار دارد و انعطاف پذیر است.
این دستگاه با وارد شدن به داخل روده بزرگ و یا کوچک ، تصاویر را در یک مانیتور به صورت واضح نشان می دهد. برای نمونه برداری هم ابزاری از طریق این دستگاه به داخل روده ها هدایت می شود و در صورت نیاز به شکل حرفه ای بخش مورد نظر را جداسازی می کند و مورد آزمایش قرار می گیرد. تا از طریق آن دلیل خونریزی مقعدی مشخص شود.

سیگموییدوسکوپی

بخشی در انتهای روده وجود دارد که متصل به رکتوم است به نام سیگمویید ، در این روش که یکی دیگر از روش های تشخیص خونریزی مقعدی است. از طریق سیگموییدسکوپ ، که دوربین کوچکی است همراه با چراغ و شیوه استفاده از آن بسیار راحتر از کولونوسپی است چرا که از نظر سایزی ، کوچکتر و کوتاه تر است. وارد بخش انتهایی روده شده و از طریق این دستگاه خونریزی مقعدی قابل مشاهده است.

کولونوگرافی (کولونوسکوپی مجازی)

این آزمایش به نسبت روش های دیگر جدیدتر است و روش کار آن به این صورت است. که به مقدار بسیار کمی وارد روده می شود و توسط گازی که ایجاد می کند؛ دید مناسبی را از داخل روده برای پزشک محیا می کند و با توجه به سیتی اسکن گرفته شده از روده ، دلیل خونریزی مقعدی قابل تشخیص است.

آزمایش خون پنهان در مدفوع

این روش بسیار دقیق است چرا که ، خون موجود در مدفوع که قابل مشاهده نیست مورد آزمایش قرار گرفته می شود و زمانی صورت می گیرد ، که علاوه بر مشکلات روده ای در فرد ، علائمی مثل: درد شکم دائمی و کاهش وزن بسیار شدید وجود داشته باشد و در این صورت خونریزی مقعدی بیمار قابل تشخیص می شود.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

نظرات

0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها