انواع هموروئید + راه های تشخیص و درمان بواسیر

در صورتی که از مشکلات ناشی از هموروئید رنج می برید ، لازم است برای درمان نسبت به اینکه شما به کدام یک از انواع هموروئید مبتلا هستید نیز آگاه باشید. به صورت کلی این عارضه به نوع اصلی داخلی و خارجی تقسیم بندی می شود که هر یک نیز به درجات و انواع مختلفی دسته بندی می شود که با علائم و نشانه های خاص خود همراه است. برای شناخت انواع بواسیر و کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص مطالعه این مقاله از کلینیک رکتال ، بهترین مرکز درمان بیماری های نشیمنگاهی در تهران ، توصیه می شود و می تواند اطلاعات مفید و ارزشمندی را در اختیار شما خواننده گرامی قرار دهد. با ما تا انتهای این مطب همراه باشید.

 

انواع هموروئید - کلینیک رکتال

 

انواع هموروئید 

بیماری بواسیر از جمله بیماری های شایع نشیمنگاهی می باشد که در 4 نوع پرولاپس ، ترومبوز ، هموروئید خارجی و داخلی تقسیم بندی می شود. خوب است بدانید که بیشتر انواع بواسیر جدی نبوده و ممکن است بسیاری از افراد با وجود ابتلا به آن نسبت به این عارضه آگاهی نداشته باشند. بررسی های انجام شده نشان می دهند تنها حدود 5 درصد افرادی که به این مشکل دچار هستند ، دارای علامت و نشانه جدی بوده که نیازمند به درمان هستند. اما میزان شیوع این بیماری به قدری زیاد است که از هر 4 فرد بزرگسال ، سه نفر آن ها در طول زندگی خود به هموروئید مبتلا خواهند شد. در شرایطی که این بیماری نشیمنگاهی در حرکات روده اختلالی ایجاد کند و در فعالیت های روزانه شما محدودیت ایجاد نماید ، لازم است حتما برای درمان به موقع و شناخت انواع هموروئید به بهترین کلینیک بیماری های نشیمنگاهی در تهران ، مراجعه شود.

هموروئید داخلی

این نوع بیماری در روده بزرگ ظاهر می شود و همیشه قابل مشاهده نیست. معمولا نوع داخلی بواسیر در بیشتر موارد جدی نبوده و خود به خود درمان و برطرف می شود. هموروئید داخلی خود به 4 دسته تقسیم بندی می شود که در ادامه به توضیح هریک از انواع درجات آن خواهیم پرداخت :

درجه 1 : در این نوع عارضه ، سیاهرگ ها گشاد شده اما از مقعد بیرون نمی زند ، تنها نشانه آن را می توان خونریزی دانست.

درجه 2 : در نوع دوم علاوه بر خونریزی ، یک زائده نیز مشاهده می شود ؛ در واقع افرادی که به نوع دوم بواسیر داخلی دچار هستند ، در هنگام اجابت مزاج ، سیاهرگ آن ها گشاد شده و از مقعد بیرون می زند و پس از دفع مجدد به درون مقعد باز می گردد.

درجه 3 : در هموروئید داخلی درجه سه ، خونریزی و خروج زائده از مقعد وجود دارد ؛ با این تفاوت که زائده بعد از دفع به داخل مقعد باز نمی گردد.

درجه 4 : در این نوع از بواسیر ، زائده به صورت همیشگی از مقعد بیرون می زند و بیمار حتی به کمک دست نمی تواند زائده را به داخل مقعد باز گرداند.

 

انواع هموروئید - کلینیک رکتال

نشانه های هموروئید داخلی چه می باشد ؟

لازم است برای شناخت انواع هموروئید با نشانه های هریک از این عارضه ها آشنا شوید. افرادی که به بواسیر داخلی پیشرفته دچار هستند ، ممکن است شاهد علائم و نشانه های زیر باشند :

  • مشاهده تورم و یا وجود توده در نزدیکی مقعد
  • خونریزی در هنگام اجابت مزاج
  • سوزش و خارش
  • احساس ناراحتی و درد در ناحیه مقعد

هموروئید خارجی را بیشتر بشناسید !

در واقع علائم و نشانه های بواسیر خارجی تا حد زیادی شبیه به نوع داخلی آن می باشد اما از آنجایی که این نوع از هموروئید بیرون از روده بزرگ قرار دارد و اغلب در هنگام دفع ، نشستن و فعالیت بدنی منجر به احساس درد و ناراحتی می شود ؛ تفاوت هایی با نوع داخلی خود دارد.

  • علائم و نشانه های هموروئید خارجی
  • برآمدگی و برجستگی در نواحی اطراف مقعد
  • سوزش و خارش
  • احساس درد در هنگام فعالیت های بدنی ، اجابت مزاج و نشستن
  • خونریزی خفیف در هنگام اجابت مزاج

پرولاپس

در شرایطی که بواسیر داخلی متورم شده و از مقعد خارج شود ، شاهد این نوع از هموروئید خواهیم بود. پزشکان بر اساس مدت زمان انواع هموروئید آن را به 4 نوع تقسیم بندی می کنند.

ترومبوز

این نوع از انواع بواسیر ، شامل لخته های خونی در بافت زائده می باشد که با متورم شدن در نواحی اطراف مقعد نمایان می شود. از علائم و نشانه های آن می توان به موارد زیر اشاره نمود :

  • ظاهر شدن یک باره
  • تورم و قرمزی
  • مشاهده رنگ آبی و کبود در اطراف زائده
  • درد و خارش شدید در ناحیه مقعد

 

انواع هموروئید - کلینیک رکتال

 

علت بروز انواع هموروئید چه می باشد ؟

همانطور که بیان شد ، این بیماری نشیمنگاهی می تواند انواع مختلفی داشته باشد که علل وقوع همگی ممکن است یکسان باشد. خوب است بدانید که این عارضه به صورت تدریجی ظاهر می شود و هر یک از علل که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد ، می تواند در تحریک انواع هموروئیدها تاثیرگذار باشد :

  • معمولا در دوره بارداری به دلیل افزایش وزن و فشاری که به شکم و روده ها وارد می شود ، احتمال ابتلا به انواع بواسیر افزایش پیدا می کند.
  • عامل مهم دیگر در افزایش ابتلا به انواع هموروئید ، یبوست مداوم می باشد. در واقع در شرایطی که فرد برای مدت زمان طولانی به یبوست دچار باشد و در هنگام اجابت مزاج مجبور ، فشار آوردن شود ، این فشار خود به عنوان یک محرک می تواند در بروز انواع بواسیرها نقش داشته باشد.
  • فاکتورهای ژنتیکی و ابتلا والدین به بیماری ها نشیمنگاهی خود ریسک ابتلا فرزندان به این عارضه را افزایش می دهد.
  • نشستن های طولانی مدت و بلند کردن اجسام سنگین نیز از دیگر علل وقوع ابتلا به این عارضه می باشد.

آیا انواع هموروئید با لیزر قابل درمان است ؟

برای درمان انواع بواسیر ، دو نوع لیزر وجود دارد که برای برطرف کردن و از بین بردن زائده مورد استفاده قرار می گیرد. به صورت کلی به کمک لیزر کربن دی اکسید می توان انواع مختلف این عارضه را خارج و درمان نمود. لازم به ذکر است که این لیزر به بافت های سالم اطراف ناحیه آسیبی وارد نمی کند. برای انتخاب روش درمانی مناسب لازم است حتما با پزشک خود مشورت نمایید.

آیا ابتلا به انواع هموروئید قابل پیشگیری است ؟

اگر می خواهید از ابتلا به انواع مختلف هموروئید پیشگیری نمایید ، توصیه کلینیک رکتال ، مرکز بیماری های نشیمنگاهی خوب در تهران به شما این است که استراتژی های زیر را دنبال نمایید :

  1. از عدم تحرک خوددار نمایید. و اگر مجبور به نشستن های طولانی مدت در یک محل هستید ، حتما یک برنامه ورزشی و پیاده روی را به برنامه روزانه خود اضافه نمایید و سعی کنید هر یک ساعت از جای خود بلند شده و چند دقیقه قدم بزنید.
  2. مصرف غذاهای حاوی فیبر را به برنامه غذایی خود اضافه کنید. مصرف مواد غذایی حاوی فیبر در پیشگیری از یبوست و به دنبال آن بروز بواسیر بسیار مهم هستند.
  3. توصیه می شود روزانه آب و مایعات بیشتری مصرف نمایید. همچنین مصرف میوه و سبزیجات را در برنامه غذایی خود جای دهید.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

نظرات

0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها