اگر کیست مویی درمان نشود؟(عوارض درمان نکردن کیست مویی)

می دانیم که کیست مویی یک بیماری عفونی می باشد که در اثر تا خوردن مو به درون پوست به وجود می آید. درمان کیست مویی تنها با استفاده از لیزر یا انجام جراحی همراه بوده و در موارد بسیار حاد ؛ با دارو قابل درمان نخواهد بود. (به دلیل ایجاد توده عفونی) از عوارض درمان نکردن کیست مویی می توان به مواردی همچون حاد شدن بیماری ، خونریزی و خروج ترشحات عفونی اشاره نمود. بنابراین با ما در ادامه مقاله همراه باشید تا با برخی از عوارض درمان نکردن کیست مویی آشنا شوید.

عوارض درمان نکردن کیست مویی

عوارض کیست مویی و بی توجهی به درمان 

عوارض کیست مویی معمولا جدی بوده و بر نحوه انجام فعالیت های افراد تاثیر گذار خواهد بود. این بیماری با ایجاد درد شدید در ناحیه انتهایی کمر (بالای نشیمنگاه) ، ترشحات عفونی یا خونابه، سوزش ، خارش همراه بوده و می تواند فرایند روند فعالیت ها را به طور کامل مختل سازد. بنابراین درمان آن را مه به صورت جراحی یا انجام لیزر است ، به تعویق نیندازید .

عوارض درمان نکردن کیست مویی

متاسفانه بسیاری از بیماران مبتلا به کیست مویی در روزهای ابتدایی ابتلا به بیماری یا مشاهده علائم اقدام به خود درمانی میکنند که این کار جز حاد تر کردن بیماری عوارض دیگری به همراه نخواهد داشت. برای مثال فشار دادن کیست مویی یا اقدام برای خارج کردن آن ، زائده را بیشتر از حد تحریک کرده ؛ تورم ، خونابه و علائم شدید تر برای بیمار به همراه می آورد.
بوی بد ناشی از عفونت یا ترشحات مداوم از ناحیه کیست مویی یکی از عوارض درمان نکردن کیست مویی است که بیماران به آن مبتلا می شوند.
همچنین دیگر عوارض درمان نکردن کیست مویی شامل موارد زیر هستند:

  • تشکیل آبسه های عفونی و تورم شدید ناحیه
  • ایجاد حفره های عفونی که مو مداوم در آنها رشد و تا میخورد
  • گسترش عفونت و توده درون پوست
  • ابتلا به سرطان های پوستی
  • گسترش توده و نزدیک شدن آن به نخاع

ترکیدن کیست مویی

کیست مویی مانند یک توده بزرگ عفونی زیر پوست به وجود می آید که شاید بیمار حفره کوچکی از آن را بر روی سطح پوست مشاهده کند. بنابراین ترکاندن یا فشار دادن حفره به وجود آمده روی پوست تاثیری بر درمان کیست مویی نداشته و حتی آن را حادتر می کند.

سرطان کیست مویی

در برخی موارد نادر و بسیار حاد بیماری کیست مویی ، باعث بروز بیماری سرطان پوست شده و باعث ایجاد نوعی سرطان یعنی کارسینوم سلول شده است. بنابراین در صورت مشاهده هرگونه علائم از این بیماری حتما در اسرع وقت برای درمان آن اقدام نمایید.

تنها راه مقابله با عوارض درمان کردن کیست مویی

اگر معالجه و درمان کیست مویی را به قدری به تعویق انداخته اید که بیماری شما به حادترین مرحله خود رسیده ، نگران نباشید. تنها راه درمان کیست مویی در این مرحله انجام لیزر کیست مویی است. لیزر یک روش نوین و پیشرفته برای درمان کیست مویی می باشد که بیمار در آن به راحتی زائده را طی یک جلسه درمان خواهد کرد. یکی از عوارض درمان کیست مویی با روشهای قدیمی جراحی کیست مویی باز و بسته ، امکان عود و بازگشت بیماری بود اما با روش جدید یعنی لیزر ، امکان بازگشت بیماری به حداقل رسیده و به طور کامل درمان خواهد شد.

چرا افراد درمان کیست مویی را به تعویق می اندازند؟

یکی از دلایلی که باعث می شود بیماران درمان عارضه را به تعویق بی اندازند ، محل قرار گیری کیست است که باعث ایجاد حس خجالت در افراد می شود؛ اما باید بدانید که معالجه و درمان بیماری به هیچ عنوان خجالت نداشته و پزشک شما محرم شما خواهد بود. علاوه بر آن دیگر دلیلی که باعث بروز عوارض درمان نکردن کیست مویی در افراد می شود ، نحوه درمان و سبک جراحی قدیمی یعنی عمل باز کیست مویی می باشد. خوشبختانه روش لیزری ، جایگزین درمان های قدیمی بوده و بیماران می توانند با خیال آسوده از این روش استفاده کنند.
سوالات متداول:
آیا کیست مویی خود به خود درمان می شود؟
خیر تصورت اینکه کیست مویی با تحریک، ترکاندن یا استفاده از دارو قابل درمان است ، کاملا اشتباه بوده و درمان آن تنها با استفاده از لیزر یا جراحی امکان پذیر است.
خطرات کیست مویی در پایین کمر چیست؟
بزرگترین خطری که ابتلا به کیست مویی برای بیمار ایجاد می کند ، ابتلا به نوعی سرطان پوستی که به سرطان سنگفرشی معروف است می باشد .
عوارض کیست مویی در مردان بیشتر است یا زنان؟
بروز عوارض جدی چه در مردان و چه زنان کاملا یکسان است. اما نکته قابل توجه این است که میزان ابتلا کیست مویی در مردان بیشتر بوده و در زنان کمتر به چشم می خورد. علت آن نیز ضخیم بودن موی بدن مردان می باشد.

نتیجه گیری
درمان بیماری کیست مویی به خصوص در موارد حاد تنها با انجام لیزر یا جراحی ؛ امکان پذیر است. بی توجهی به علائم بیماری و درمان نکردن کیست مویی می تواند باعث بروز عوارض جدی همچون آبسه یا سرطان کیست مویی شده سلامت عمومی افراد را به خطر بیندازد.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

نظرات

0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها