معرفی بیماری های مقعد0 تا 100+ نحوه درمان آنها

بیماری های مقعدی یا کولورکتال به کلیه بیماری هایی گفته می شود که ناحیه نشیمنگاهی فرد دچار بیماری شده و علائمی را تجربه خواهد کرد. اصلی ترین انواع بیماری های مقعدی شامل هموروئید یا بواسیر ، شقاق ، کیست مویی، زگیل تناسلی و فیستول هستند که بروز هر کدام به عواملی وابسته است.

انواع بیماری های مقعدی

امروزه با تغییر شیوه زندگی ، بیماری های مقعدی افراد زیادی را به خود درگیر و تحت علائم بیماری قرار می دهند. از آنجایی که علت بروز هر کدام از این بیماری و همچنین علائمشان متفاوت است ؛به طور کامل آنها را بررسی کرده ایم:

هموروئید یا بواسیر

تقریبا می توان گفت که شایع ترین بیماری مقعدی در بین افراد ، بیماری بواسیر یا هموروئید است که اصلی ترین علت بروز آن وارد شدن فشار شدید به ناحیه انتهایی راست روده و رکتوم است. اجابت مزاج دشوار که معمولا در اثر یبوست یا اسهال مکرر به وجود می آید اصلی ترین دلیل بروز هموروئید به شمار می رود. همچنین هموروئید دارای دو نوع داخلی و خارجی بوده که هر دوی این دو نوع بیماری با لیزر قابل درمان بوده و می توان بدون با مراجعه به کلینیک رکتال بدون جراحی به روش سنتی آن را درمان نمود. از علائم هموروئید میتوان به مواردی همچون خونریزی، بیرون زدگی از مقعد یا تورم ، درد هنگام نشستن و غیره اشاره نمود.

شقاق یا فیشر

شقاق یا همان فیشر مقعدی ، بیماری است که در آن فرد در اثر یبوست یا اسهال شدید دچار بروز زخم های کوچک در ناحیه مقعدی می شود. این زخم ها می تواند کوچک یا بزرگ باشند اما از آنجایی که گیرنده های عصبی ناحیه مقعد بسیار زیاد هستند ، هرگونه خراش یا زخم موجب بروز درد شدید یا سوزش، خارش و حتی خونریزی در افراد می شود. شقاق نیز دارای دو نوع حاد و مزمن می باشد که در صورت ابتلا به نوع مزمن آن باید حتما لیزر انجام داده و به طور کامل آن را درمان کنید.

فیستول

فیستول یک بیماری عفونی بسیار دردناک است که تنها راه درمان حتمی آن لیزر یا جراحی است. این بیماری در اثر ایجاد یک بافت عفونی میان دو ماهیچه بدن به وجود آمده و علائم شدیدی از جمله درد ، خونریزی، خروج ترشحات عفونی یا خونابه به همراه دارد.
بی توجهی به درمان فیستول می تواند دچار حاد شدن آن و گسترش مجراهای عفونی شده و نحوه بیماری را هم دشوار کند. بنابراین هرگونه عفونت ، آبسه یا جوش در ناحیه مقعد را جدی گرفته و به درمان جدی آن بپردازید.

کیست مویی

کیست مویی یا سینوس مویی نیز یک بیماری شایع در مردان است که در اثر تا خوردن مو به درون پوست که سبب ایجاد توده می شود به وجود می آید. کیست مویی به طور کلی یک بیماری مقعدی نیست ؛ اما به دلیل قرار گیری آن در قسمت بالایی باسن آن را از دسته بیماری های مقعدی می نامند. درمان کیست مویی هم حتما با استفاده از جراحی یا لیزر بوده و با دارو قابل برطرف شدن نخواهد بود . این بیماری دارای علائمی همچون خروج ترشحات عفونی ، درد ، خونریزی ، بوی بد، درد شدید و سوزش در مقعد می باشد.

زگیل مقعد (زگیل تناسلی)

زگیل تناسلی که می تواند سبب بروز زگیل مقعد هم بشود ، دیگر بیماری ناحیه مقعد می باشد که در اثر ابتلا به ویروس اچ پی وی به وجود آمده و امکان گسترش آن از طریق لمس ناحیه امکان پذیر است. درمان زگیل مقعد یا زگیل تناسلی تنها با لیزر امکان پذیر بوده و می توان به طور کامل آن را درمان نمود.

درمان بیماری های مقعدی

به طور کلی درمان بیماری های مقعد با لیزر امکان پذیر است. اما اینکه از چه تکنیک و چه روشی برای از بین بردن این بیماری ها به کار گرفته شود ، تخصص پزشک بوده و برای هر بیماری متفاوت است. برای مثال هموروئید در اثر تورم عروق به وجود و فیستول یک بیماری عفونی است که مجرا ایجاد می کند. بنابراین نحوه درمان بیماری های مقعد با لیزر هم متفاوت است.

لیزر بهتر است یا عمل جراحی؟

قطعا لیزر یک روش نوین در روشهای جراحی به شمار رفته که از مزایای بیشتری نسبت به عمل جراحی برخوردار است. برای مثال در عمل جراحی با استفاده از تیغ جراحی (شیوه سنتی) بیمار دارای دوره نقاهت طولانی تری بوده، خونریزی و درد ناشی از آن بیشتر ، پانسمان و زخم ناشی از جراحی بیشتر است. اما در روش استفاده از لیزر بیماری های مقعدی، بیمار در دوره کوتاه تری درمان خواهد شد. میزان درد، خونریزی، نوع زخم در استفاده از لیزر بسیار کمتر بوده و بیمار می تواند به راحتی به فعالیت های روزانه بپردازد.
نکته پایانی
همه بیماری های مقعدی به دلیل محل قرار گیری از درد، سوزش و علائم شدیدی برخوردار هستند. معمولا افراد با تصور اینکه این بیماری ها در خانه قابل درمان هستند ، مراجعه به پزشک را به تعویق انداخته بیماری را به حادترین حالت ممکن می رسانند. اما باید بدانید بیماری های مقعدی از جمله هموروئید، فیستول یا کیست مویی تنها با مراجعه به پزشک و لیزر امکان پذیر خواهد بود.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

نظرات

3 2 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها