خال گوشتی + روش درمان

ظاهر شدن خال گوشتی در هر نقطه ای از بدن می تواند برای افراد آزار دهنده باشد و هیچ کس یک خال سیاه گوشتی یا زگیل برجسته ای که در هر نقطه ای از بدن به یک باره ظاهر می شود را دوست ندارد. به همین دلیل ممکن است افراد به دنبال راهکار مناسبی برای از بین بردن این عارضه های پوستی باشند و به دنبال علت بروز آن بگردند. در واقع امروزه راه های زیادی برای درمان و از بین بردن خال های گوشتی وجود دارد که بیشتر این روش ها موثر و مناسب نیستند و حتی ممکن است منجر به گسترش تعداد خال های گوشتی شوند. به همین دلیل لازم است حتما برای رفع این عارضه های پوستی به یک کلنیک مناسب جهت درمان قطعی و دائمی مراجعه نمایید. کلینیک رکتال از جمله بهترین مراکز بوده که شما برای رفع زگیل یا خال های برجسته موجود در بدن خود می توانید به این مرکز مراجعه کنید.

 

خال گوشتی - کلینیک رکتال

خال گوشتی چیست؟

خال گوشتی یک عارضه پوستی می باشد که به عنوان تومور های خوش خیم غیر سرطانی نیز شناخته می شوند. این تومور ها حاوی رشته های عصبی، چربی و اپیدرم هستند و زمانی که بر نواحی از بدن مانند گردن و صورت به وجود آیند؛ بسیار آزار دهنده هستند. خال های گوشتی معمولا در ابتدا بسیار کوچک و غیر قابل دید هستند اما آنها این قابلیت را داشته که رشد کرده و بزرگ شوند. (البته که برخی خال ها قابلیت رشد کردن نداشته و در همان اندازه باقی خواهند ماند)

علت بروز خال گوشتی چیست؟

  1. پیش از آشنایی با روش های درمان خال برجسته در تهران ، لازم است با عوامل موثر در پیدایش این عارضه های پوستی آشنایی پیدا کنید.
  2. افرادی که به دیابت دچار هستند ، بیشتر مستعد این عارضه پوستی هستند.
  3. گاهی ممکن است خال های گوشتی به دلیل تغییرات هورمونی و افزایش سطح هورمون های رشد در خانم های باردار بروز پیدا کند.
  4. عامل دیگر در پیدایش خال یا زگیل پوستی وراثت است. اگر در افراد خانواده خود شخصی را دارید که در نواحی از پوست خود خال گوشتی دارد ، احتمال اینکه شما هم به این نوع از خال ها در قسمت هایی از بدن دچار شوید ، بالا است.
  5. دقت داشته باشید که ویروس پاپیلومای انسانی نیز از دیگر عوامل پیدایش این تگ های پوستی است.
  6. اختلالات و مشکلات هورمونی از دیگر عوامل موثر در پیدایش خال های برجسته هستند.
  7. فشار خون بالا ، دیس لیپیدمی ، چاقی نیز از عوامل افزایش دهنده خال یا زگیل های پوستی هستند.

علت زیاد شدن خال گوشتی

به دلایل زیاد و مختلفی خال‌ های گوشتی یا ملانوسیت‌ ها زیاد می شوند. عوامل ژنتیکی یکی از مهم‌ ترین دلایل زیاد شدن خال‌ ها هستند ؛ اگر در خانواده‌ تان سابقه وجود خال زیاد باشد ، احتمال اینکه شما نیز خال گوشتی داشت باشید و تعداد آن نیز زیاد شود بیشتر است. قرار گرفتن طولانی‌ مدت در معرض نور خورشید و اشعه‌ های مضر UV نیز می‌ تواند باعث افزایش تعداد خال‌ ها شود. تغییرات هورمونی در دوران بارداری یا بلوغ نیز از دیگر عوامل افزایش خال‌ ها هستند. همچنین ، در برخی موارد ، مشکلات سیستم ایمنی نیز می‌ تواند منجر به تغییرات پوستی و افزایش تعداد خال‌ های گوشتی شود.

پماد برای از بین بردن خال گوشتی

صراحتاً باید بگوییم پماد برای از بین بردن خال گوشتی تنها جنبه تبلیغاتی دارد و عمدتاً توسط پزشکان رد می شوند. چراکه عموماً این پماد ها زخم های عمیقی را بر روی پوست مصرف کنندگان باقی می گذارد که می تواند خطرناک باشد. بنابراین اگر دچار خال گوشتی هستید توصیه می شود با استفاده از لیزر ، توسط یک پزشک حاذق خال های گوشتی خود را بردارید. 

انواع روش های درمان خال گوشتی

اگر تشخیص پزشک شما این است که خال قابلیت جراحی دارد ، پزشک می تواند به روشهای متعدد آن را برداشته و کامل از بین ببرد. البته که نکته حائز اهمیت این است که توده سرطانی و بدخیم است ؛ به هیچ عنوان را تحریک نکرده و برای برداشتن آن تلاش نکنید. بنابراین روشهای برداشتن خال شامل موارد زیر هستند:

جراحی خال گوشتی

 یکی از متداول ترین روش های از بین بردن این نوع عارضه پوستی جراحی است که با کمک بی حسی موضعی انجام می شود. این روش با سه تکنیک قابل اجرا است :

خارج سازی تراشه ای به صورت کامل : در این متد درمانی پزشک به کمک بی حسی موضعی از یک چاقوی تیز پزشکی بسیار کوچک برای برداشتن خال استفاده می کند. سپس سطح خال با پوست پیرامون کاملا یکسان می شود. برای از بین بردن زخم ناشی از جراحی نیز لازم است برای مدتی از کرم های ویتامین A , C استفاده شود.

بیوپسی پانچ : در این تکنیک برای برداشتن خال از دستگاه مخصوص استفاده می شود و بخش مکعبی مانندی از پوست را پانچ می کنند. این تکنیک برای رفع و از بین بردن خال های بسیار کوچک کاربرد دارد.

جراحی برشی : جراحی با روش برشی از دیگر روش های درمان خال گوشتی است. در این تکنیک خال را به صورت کامل برش زده و سپس جای زخم را بخیه می زنند. دقت داشته باشید که تعداد بخیه ها به میزان بزرگی خال بستگی دارد. برای رفع اسکار و جای برش های جراحی می توانید از محصولات مراقبتی و کرم های ترمیم کننده استفاده نمایید. همچنین مصرف آنتی بیوتیک ها برای جلوگیری از بروز عفونت بعد از جراحی خال برجسته ضروری است.

درمان خال گوشتی با لیزر در تهران

از دیگر روش های از بین بردن خال های برجسته یا گوشتی در تهران ، که امروزه بسیار مورد استفاده قرار می گیرد ، لیزر درمانی است. این شیوه درمانی به کمک بی حسی موضعی و در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام می شود و بیمار هیچ گونه دردی را احساس نمی کند. در مرحله بعدی به کمک لیزر رنگدانه های خال بیرون می آیند و سپس رنگدانه ها را کاملا تمیز می کنند. پس از مدتی اسکار ایجاد شده روی پوست به صورت کامل از بین می رود. دقت داشته باشید که در روزهای ابتدایی ، تغییر رنگ محل درمان کاملا طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد.

  • لازم است بعد از درمان خال گوشتی با لیزر از قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید پرهیز نمایید و حتما هنگام خروج از منزل کرم ضد آفتاب با SPF مناسب استفاده نمایید.
  • لیزر درمانی از جمله روش های بدون عارضه و مطمئن است که در مقایسه با سایر روش ها با رضایت بیشتری در درمان همراه بوده است.

کرم های از بین برنده خال گوشتی

در صورتی که خال گوشتی چندان برجسته نباشد ، می توان از کرم های موضعی برای از بین بردن آن استفاده نمود. این کرم ها به مرور موجب کمرنگ شدن و از بین رفتن خال می شوند. دقت داشته باشید که این کرم ها تنها رنگ خال را از بین می برند و برجستگی آن باقی می ماند.

خال گوشتی در چه اندام هایی به وجود می آیند؟

به طور کلی نمی توان گفت که در قسمت هایی از بدن خال به چشم می خورد ؛ بلکه خال ها ممکن است در نواحی مانند پلک ها ، ناحیه تناسلی، گردن، صورت، کمر و غیره نیز به چشم بخورند. البته که خال گوشتی معمولا در نواحی صورت و گردن بیشتر به چشم خورده و امکان بروز آنها در این نواحی بیشتر است.

تشخیص خال خوش خیم و بدخیم

به طور کلی درمان خال ها و برداشتن یا بر نداشتن آنها به خال که خوش خیم یا بدخیم باشد وابسته است. خال های بدخیم به طور کلی به خال ها و توده های سرطانی گفته شده که نمی توان آنها را با یک جراحی ساده از بین برد. تشخیص این خال ها هم تنها بر عهده پزشک و با استفاده از نمونه برداری دقیق امکان پذیر خواهد بود.

سایر روش های درمان خال گوشتنی

  • سوزاندن : در این روش از دستگاه الکترولیز برای از بین بردن و سوزاندن خال گوشتی استفاده می شود.
  • بستن رگ : در این متد درمانی با بستن رگ جریان خونی مختل شده و زائده گوشتی از بین می رود.
  • کرایوتراپی : برای درمان و از بین بردن خال گوشتی در تهران ، می توان از روش کرایوتراپی نیز کمک گرفت. در این روش از اکسید نیتروژن برای فریز کردن خال استفاده می شود. دقت داشته باشید که این متد درمانی نیازی به بیهوشی ندارد و کاملا بدون درد است. این شیوه درمانی بسیار مقرون به صرفه و ارزان است اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که میزان اثرگذاری آن کم بوده و احتمال بروز عوارض جانبی مثل تحریک و تاول زیاد است.

از بین بردن جای خال گوشتی

بعد از برداشتن خال گوشتی ممکن است شاهد جای اسکار و زخم ناشی از این عارضه باشیم. رعایت برخی راهکارهای ساده مراقبتی به کاهش و پیشگیری از جای زخم کمک می کند :

  1. دوری از نور خورشید
  2. استفاده از کرم ضد آفتاب هنگام خروج از منزل
  3. پرهیز از ایجاد کشش در محل زخم
  4. مرطوب و تمیز نگه داشتن محل زخم
  5. استفاده از پانسمان مناسب

چند نوع خال گوشتی وجود دارد ؟

به صورت کلی دو نوع خال گوشتی وجود دارد :

خال های گوشتی مادرزادی : این نوع از خال ها از همان زمان تولد روی پوست وجود دارد. که احتمال بروز آن در افراد حدود یک درصد است و این امکان وجود دارد که به ملانوما تبدیل شوند.

خال های گوشتی دیپلازی : این نوع عارضه های پوستی بزرگ تر از حد نرمال بوده و از نظر شکل غیر عادی هستند. این خال ها رنگ های مختلفی دارند. ممکن است در برخی موارد وسط این خال قهوه ای تیره و اطراف آن روش تر باشد.

مراقبت های بعد از جراحی برداشتن خال گوشتی

کلینیک رکتال ، بهترین مرکز بیماری های نشیمنگاهی در تهران ، بعد از برداشتن خال های موجود در ناحیه مقعد و سایر نقاط بدن توصیه به موارد زیر دارد :

  • لازم است محل زخم را روزانه با آب و پراکسید هیدروژن شست و شو دهید.
  • از کرم های آنتی بیوتیک استفاده نمایید و بانداژ را تمیز نگه دارید.
  • از ویتامین E برای ترمیم و بهبود زخم ها و محل اسکار استفاده نمایید.
  • آب کافی بنوشید.
  • میوه و سبزیجات تازه و پروتئین مصرف نمایید. داشتن تغذیه سالم به ریکاوری سریع و ترمیم زودتر زخم ها کمک زیادی می کند.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

نظرات

0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها